Burgerhuis naar ontwerp van Jules Lippens

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen boven kelder (twee keldergaten) onder plat dak, uit de jaren 1930, gesigneerd op de pui "L'architecte Lippens Jules", nu onderverdeeld in drie appartementen. Zakelijke baksteenarchitectuur met sober gevelparement van bruine baksteen in halfsteensverband met dieperliggende horizontale voegen. Typisch kenmerk is het smal rechtopstaand bakstenen volume links hoger opgetrokken boven de daklijst. Geprononceerde pui door parement van simili-steen, staand bakstenen balkje als decoratief element rechts van de deur. De verzorgde strakke gevelordonnantie wordt gekenmerkt door horizontaliserende accenten door de contrasterende pui en vensterregisters met doorlopende betonnen latei. Rechthoekige vensters met tegeldorpels, vernieuwd schrijnwerk. Inspringende rechthoekige deur met stoep; behouden decoratief uitgewerkte houten deur met rond venstertje.

• Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Peter Brynart, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen