Modernistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische villa

Beschrijving

Sobere half vrijstaande modernistische interbellumwoning, gebouwd in opdracht van Vierset naar ontwerp van architect Marc Simons (Brussel). De bouwaanvraag dateert uit 1933.

Kleine villa met rechthoekige volumes van twee bouwlagen onder plat dak met wit bepleisterde gevels en rechthoekige muuropeningen (vernieuwd schrijnwerk). De bouwplannen uit 1933 vertonen geen plat dak, maar een zadeldak en hoger opgetrokken schermgevels om het zadeldak te camoufleren. Heden wel met plat dak, mogelijks later aangepast om de woning te vergroten en zo een volwaardige tweede verdieping te creëren.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1294, Kapelstraat.
  • S.N.. 2005: Dilbeek – Interbellumwandeling, Toeristische folder uitgegeven door het gemeentebestuur Dilbeek.

Auteurs: Verwinnen, Katrien