Ommegang van de Nieuwe Beeweg

Gemeente Beveren
Deelgemeente Melsele
Straat Kapelwegel
Locatie Kapelwegel zonder nummer, Beveren (Oost-Vlaanderen)

Gebeurtenissen
  • Aanvulling inventaris bouwkundig erfgoed 2012 (geografische inventarisatie: 01-01-2012 - 31-12-2012).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Ommegang van de Nieuwe Beeweg

Typologieommegangen
Dateringna WO II

Beschrijving

Ommegang van de Rozenkrans, gelegen ten noorden van de bedevaartkapel Onze-Lieve-Vrouw van Gaverland. Opgericht in 1962-1968 als opvolger van de op een statie na verdwenen neogotische ommegang ten oosten van de kapel. 15 Mariale staties, van de Annunciatie tot de Kroning van Maria, opgesteld langs lusvormig pad in parkaanleg. Monumentale reliëfs in bleke kalksteen op sokkel in breuksteen, van de hand van beeldhouwer Gerard Thienpont, van 1958 tot 1968 tevens werkzaam in het kunstatelier Bressers.

• VAN OVERSTRAETEN J. 1985: Gids voor Vlaanderen. Toeristische en cultuurhistorische encyclopedie van de Vlaamse gemeenten (red. J. Gerits), Antwerpen: 126.

Auteurs: Debonne, Vincent