erfgoedobject

Herberg De Zwaan

bouwkundig element
ID
215057
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215057
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg De Zwaan
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Herberg De Zwaan, beeldbepalend gelegen op een van de vijf hoeken van het Guynemerplein dat na de Eerste Wereldoorlog werd aangelegd in de heropgebouwde dorpskern van Poelkapelle. Gebouwd in 1925 als opvolger van de reeds voor de Eerste Wereldoorlog bestaande herberg De Zwaan. Ontwerp van architect Pierre Verbruggen voor de brouwersfamilie Nevejan, tot op heden eigenaar van de herberg.

Baksteenbouw van een bouwlaag hoog onder zadeldak. Gecementeerde plint, getoogde deur- en vensteropeningen. Afgeschuinde hoektravee met modernistisch getint bovendeel dat de overgang naar de zijtopgevel vormt: twee kleine bovenlichten gescheiden door muurdam op geprofileerde sokkel. Achter de herberg, bakstenen schuur.

  • Brugge, Archief van het kadaster, mutatieschetsen 207, 1926/44.

Auteurs: Debonne, Vincent
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Herberg De Zwaan [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215057 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.