• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met aanhorigheid uit begin 20ste eeuw (bouwaanvraag uit 1902). Enkelhuis op een verhoogde begane grond van drie traveeën en twee bouwlagen met souterrain onder een mansardedak. Lijstgevel met een gecementeerde onderbouw met schijnvoegen en een bewaarde kroonlijst op klossen en tandlijst. Rechthoekige muuropeningen op de begane grond in een blauwe hardstenen omlijsting en getoogde muuropeningen op de verdieping en het souterrain (getralied); vernieuwd schrijnwerk. Tegeltableaus in de borstwering en de fries. Blinde zijgevels. Achteraan ten zuiden éénlaagse recente aanbouw onder plat dak.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1221, Eikelenbergstraat 11-21.

Auteurs: Verwinnen, Katrien