Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw. Een poort aan de straatzijde geeft toegang tot het rechthoekig erf. Ten noordwesten, woonhuis (nok loodrecht op de straat) van drie (?) traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) en een aangebouwde travee onder lessenaarsdak. Licht uitspringende aanbouw tegen het linkergedeelte der voorgevel. Stijlen regelwerk met lichtblauwgekalkte vullingen op gepikte plint met bakstenen stoel. Twee rechthoekige vensters, waarvan een een oorspronkelijk houten bolkozijn met diefijzers. Rechthoekige deur. Linkerzijgevel in baksteenbouw met vlechtingen.

Ten zuidoosten, dwarsschuur van drie (?) traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Vakwerkbouw met lemen vullingen. Versteende straatgevel en recent aanbouwsel onder zadeldak tegen de linkerzijgevel. Varkensstal ten zuidwesten. Drie traveeën onder pannen zadeldak. Vakwerkbouw met lemen en bakstenen vullingen. Drie deurtjes waarvan twee gekoppeld. Ten noordoosten, bakhuis van één travee onder zadeldak. Vakwerkbouw met lemen en bakstenen vullingen.

In het midden van het erf wordt een nieuw woonhuis gebouwd.