Vervallen 19de-eeuwse gesloten hoeve

Beschrijving

Vervallen, gesloten hoeve, daterend uit de 19de eeuw, met gebouwen gegroepeerd rondom het rechthoekig erf. Ten noorden, woonhuis (nok parallel met de straat) van zeven traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Voorgevel aan straatzijde. Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen op gepikte bakstenen stoel. Gepikte stijlen (tien) en tussenstijlschoren: in de eerste travee tegen de tweede ankerbalk, in de vijfde travee tegen de vijfde ankerbalk en in de zevende travee tegen de zevende ankerbalk. Blankhouten timmer in de achtergevel evenals in de dienstgebouwen. Drie beluikte vensters en een deur met bovenlicht. Pannen beschieting der beide zijgevels.

Ten zuiden bevond zich de thans ingestorte dwarsschuur. Ten oosten, stallingen van drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Vakwerkbouw met lemen vullingen. Twee deuren en een zolderluik.

Varkensstal van drie traveeën ten westen. Leembouw onder pannen zadeldak. Drie deuren, waarvan twee gekoppeld.