Schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schuur

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Het Klein Park met kasteel Felixhof

Beschrijving

Op de hoek met Wonewei bleef een schuur bewaard die deel uitmaakte van het kasteeldomein van het Felixhof: ze werd kadastraal geregistreerd als 'nouvelle construction' in 1864 ter vervanging van een ouder 'huys' dat toen volledig werd afgebroken; als bouwjaar wordt 1864 vermeldt; bouwheer was Felix de Spoelberch.

Het betreft een verankerd bakstenen gebouw van zes travee├źn onder een pannen zadeldak met de nok parallel aan de Dreef. Smalle rondboogpoort met oculus erboven. Dit gebouw sluit aan bij de bakstenen fruit- of moestuinmuur langs de Wonewei.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Bierbeek, afdeling 3 (Lovenjoel), sectie A, 1864/1.

Auteurs :  Dewinter, Jos, Kennes, Hilde