Gemeente Diepenbeek
Deelgemeente Diepenbeek

• Actualisatie Diepenbeek (actualisaties: 15-10-2007 - 16-10-2007).
  • Adrescontrole Diepenbeek (adrescontroles: 08-11-2007 - 08-11-2007).
  • Inventarisatie Diepenbeek (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van het dubbelhuistype. Zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat, pannen). Volgens het kadaster geconstrueerd in 1868 en in gebruik genomen in 1873. Verankerd bakstenen gebouw, afgelijnd door een overhoekse muizentandfries onder de kroonlijst. Licht verhoogde begane grond. Rechthoekige vensters met kalkstenen lateien en lekdrempels, oorspronkelijk beluikt. Verzorgd houtwerk, volledig bewaard op de bovenverdieping. Rechthoekige deur in vlakke, kalkstenen omlijsting op neuten. Aangepaste poort onder I-balk met rozetten. Zijgevels met aandaken.

Auteurs: Wijnsouw, Jana