erfgoedobject

Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Gelovige Zielen

bouwkundig element
ID
215247
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215247

Juridische gevolgen

Beschrijving

Betreedbare wegkapel links van nummer 110. De kapel werd in 1931 gebouwd in opdracht van Jan Van Keerberghen, aalmoezenier van het Sint-Janshospitaal en later van het Brugmannhospitaal te Brussel. Ze is toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de "Gelovige Zielen" en gaat waarschijnlijk terug op een oudere kapel.

Opbouw in blote gevelsteen op een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, bekroond met arduinen kruis. Rechthoekige deuropening met rollaag in spitsboogvormige verdiepte gevelvlakken. Boven de stalen deur is een rechthoekige arduinen steen ingemetseld met inscriptie: "O.L.V. DER GELOVIGE ZIELEN - 2.11.31 J.V.K." [Jan Van Keerberghen]. In de zijgevels bevinden zich rechthoekige vensteropeningen met witgeschilderd schrijnwerk.

  • Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvraag 3.11.1931.
  • DE BECKER U. & VANHEMELRIJCK F. 1982: Geschiedenis van Sint-Genesius-Rode, naar Constant Theys, Sint-Genesius-Rode, 474.

Auteurs: Van Herck, Karina
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Gelovige Zielen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215247 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.