• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Half vrijstaande, onderkelderde dorpswoning met typisch eigentijdse gevelbekleding uit het interbellum meer bepaald een bekleding van cimorné, een gevelparement dat verkregen wordt door in de nog natte cementpleister verbrijzeld marbriet aan te brengen en vaak werd toegepast in de late jaren 1920 en beginjaren 1930. De woning werd kadastraal geregistreerd in 1935.

Parallel aan de straat gelegen breedhuis met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak van mechanische pannen. De lijstgevel vertoont een groene cimornébekleding die boven de rechthoekige muuropeningen onderbroken wordt door omlopende en als hoofdgestel uitgewerkte muurbanden van zalmkleurige cimorné, afgelijnd door marbriet. Het schrijnwerk bleef bewaard op de begane grond. Onderaan rechts, net boven de in rode cimorné uitgewerkte plint, verwijst een gevelplaatje van marbriet naar de uitvoerders van de gevelbekleding 'Bilterest/ Frères/ Sterrebeek'. De gevel wordt afgelijnd door een geometrisch uitgewerkte band van zalmkleurige cimorné en een eenvoudige houten kroonlijst.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling 3 (Nossegem), sectie B, 1935/1.