Villa Wildsanck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Wildsanck

Beschrijving

Boven het straatniveau gelegen villa, uit het begin van de 20ste eeuw; de woning werd kadastraal als nieuwbouw ingetekend in 1907 in opdracht van Léo Claessens-Legage, beambte, Brussel; naderhand werd het de woning van Maurits De Wulf, burgemeester van Nossegem in de periode 1971-1976.

Het geheel werd recent gerenoveerd waarbij de voorheen gecementeerde gevels werden beschilderd en het schrijnwerk werd vernieuwd, evenals kroonlijst, dakkapel en dakbekleding (voorheen pannen). De villa vertoont een rechthoekige plattegrond en twee bouwlagen onder zadeldak met de nok parallel aan de straat. De straatzijde wordt gemarkeerd door de uitspringende, torenvormige inkomtravee onder tentdak links in combinatie met een lijstgevel rechts. De voorheen contrasterende, bakstenen muurbanden zijn minder opvallend door de homogeen witgeschilderde gevels. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen, deels uitgewerkt als drielichten.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling 3 (Nossegem), sectie A 1907/1.
  • VANNOPPEN H. 1979: De geschiedenis van Nossegem, het fanfaredorp, Zaventem, 475, 479.