Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw. Gebouwen in stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen, gegroepeerd rondom het rechthoekig erf, dat door een hek van de straat is afgesloten; gepikte plinten op zeer lage bakstenen stoelen, en zadeldaken met Vlaamse pannen.

Ten noordwesten, woonhuis (nok loodrecht op de straat) van vijf traveeën; laatste twee traveeën in baksteenbouw vernieuwd. Gepikte stijlen (negen) en tussenstijlschoren: in de tweede travee tegen de derde tussenstijl en in de vierde travee tegen de zevende tussenstijl. Twee beluikte vensters en een deur. Onderkelderde opkamer in de laatste travee der achtergevel. Aanbouwsels onder lessenaarsdaken tegen de linkerzijgevel en de laatste travee der voorgevel. Pannen beschieting der linkerzijgevel.

Ten zuidoosten, dwarsschuur van twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), met aanleunende paardenstal onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel. Vakwerk met lemen vullingen voor de dwarsschuur en bakstenen voor de stal. Pannen beschieting der rechterzijgevel. Ten zuiden, bakhuis van twee traveeën onder pannen zadeldak, de bakoven is verdwenen.

Erachter, moestuin met omheining van haagdoorn. Waterput tussen het bakhuis en de paardenstal.