Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, naar verluidt daterend van 1882 (verweerd jaartal op de schouw). Gebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, wat achteruit gelegen ten opzichte van de straat.

Ten noordwesten, woonhuis met dwarsschuur van zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op gepikte plint met zeer lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen (tien) en tussenstijlschoren in de tweede travee tegen de derde ankerbalk en in de vijfde travee tegen de vijfde ankerbalk. Twee beluikte vensters, een deur en een schuurpoort. Aangebouwde travee onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel. Pannen beschieting tegen dezelfde gevel. Tegen dit aanbouwsel, haaks op de hoeve, staat een lage doch lange varkensstal, volledig vernieuwd, onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Ten noordoosten, varkensstal van drie traveeën. Onder zadeldak (Vlaamse pannen). Vakwerk waarvan de lemen vullingen gedeeltelijk door baksteen zijn vervangen. Drie rechthoekige deurtjes, waarvan twee gekoppeld.