Burgerhuis ontworpen door H. Pompé

Beschrijving

Burgerhuis, volgens bouwaanvraag van 1907, door de architect gesigneerd in de plint "H. Pompé / archte".

Onderkelderd enkelhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak. Parement van wit-gele baksteen op hardstenen plint met twee getraliede keldervensters. Lijstgevel afgewerkt met versierd arduinen hoofdgestel. Gebruik van arduin voor plint, gevelbanden, vensterdorpels, kroonlijsten en omlijstingen. Smalle rechter deurtravee en breed licht uitspringend zijrisaliet met twee rechthoekige benedenvensters onder arduinen waterlijst. Bovenverdieping met driezijdige houten erker, erboven ijzeren balkonhek, en drielicht met rondbogig middenvenster. Respectievelijk rechthoekig en rondboogvenster in de deurtravee. Vernieuwd schrijnwerk in de vensteropeningen. Rechthoekige houten vleugeldeur met roosters en rechthoekig bovenlicht.

Goed bewaard interieur met stucplafonds, muurschilderingen en betegelde tuinkamer en keuken.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1907/B/49.