Langgestrekte hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Diepenbeek
Deelgemeente Diepenbeek
Straat Lutselusstraat
Locatie Lutselusstraat 157, Diepenbeek (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Diepenbeek (actualisaties: 15-10-2007 - 16-10-2007).
  • Adrescontrole Diepenbeek (adrescontroles: 08-11-2007 - 08-11-2007).
  • Inventarisatie Diepenbeek (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met ordonnantie: stal-woonhuis, van circa 1900. De hoeve is gedeeltelijk omgeven door een meidoornhaag en voorafgegaan door een eikendreef.

Zes traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen) met aangebouwde rechtertravee. onder lessenaarsdak. Stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen en bakstenen vullingen op gepikte bakstenen stoel (verhoogd). Gepikte stijlen (zeven) en tussenstijlschoren: in de eerst travee tegen de tweede ankerbalk en in de vierde travee tegen de vierde ankerbalk. Twee vensters en drie deuren waarvan twee gekoppeld. Recente bergruimte onder lessenaarsdak tegen linkse zijgevel. Achtergevel met aanpalende stal (?) onder lessenaarsdak, bijna volledig van baksteen. Recente dienstgebouwen ten noorden en ten oosten.

Bron: Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 1981

Relaties

maakt deel uit van Diepenbeek

Diepenbeek (Limburg)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.