Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Troost ter Nood

Beschrijving

Bij nummer 4, veldkapel met opschrift "Hulde aan O.L.V. van Troost ter Nood voor de bedevaarders in de Hillemolenstraat Sint-Jozef uit dankbaarheid -9 tot 18-9-19..". Rechthoekig volume onder overkragend pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat); rode baksteenbouw met accentuerend gebruik van gele baksteen. Deels aangepaste puntgevel bekroond met ijzeren kruis. Rondbogige omlijsting voor houten vleugeldeur. Bepleisterd interieur; Onze-Lieve-Vrouwaltaar achter houten betraliede deur. Naast de kapel hulst.

Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C. & Vanneste P. met medewerking van Tansens A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Vandaag is de kapel in de puntgevel gedateerd: "1838". Het opschrift voor de bedevaarders zou later aangebracht zijn.

Auteurs : Verwinnen, Katrien