• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Kleine dorpswoning gelegen aan de oude weg van Drongenplein naar Gent, één van de zeldzame getuigen van de oude kleinschalige woningen in het dorpscentrum, reeds ingetekend op de kadastrale kaart van P. C. Popp. Heden gerenoveerd. Laag rijhuisje van drie traveeën en één bouwlaag hoog, afgedekt door een pannen zadeldak. Verankerde witgeschilderde lijstgevel op gepikte plint onder houten daklijst. Rechthoekige muuropeningen met de deur in het midden, hoge vensters met vernieuwd houtwerk en luiken op arduinen dorpels. Bewaard plaatje van de brandverzekering "Bruxelles" in de rechter bovenhoek van de gevel. Binnenin bewaarde balklaag en gebint met telmerk.

Auteurs: Lanclus, Kathleen