erfgoedobject

Burelen en magazijnen van schoenenfabrikant C. Callot - Edg. Verheugen & Cie naar ontwerp van Alexander Vermeulen

bouwkundig element
ID
215713
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215713
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Burelen en magazijnen van schoenenfabrikant, gebouwd volgens bouwaanvraag van 1928, in opdracht van de firma J.C. Callot - Edg. Verheugen & Cie, en naar ontwerp van architect Alexander Vermeulen (Gent), die ook het woonhuis van de heer J.C. Callot bouwde, rechts ernaast. Het magazijn werd in 1937 uitgebreid met nieuwe ruimten uitziend op de Koning Boudewijnstraat nummer 21. De oorspronkelijke geel bakstenen gevel van elf traveeën is sterk aangepast. De benedenverdieping is volledig gewijzigd, spaarzame verwijzingen naar de art deco vormen de bewaarde wapenschildjes met initialen CV onder de puilijst, het sierlijke houtwerk van de bovenvensters is verwijderd, boven de vernieuwde kroonlijst is in de attiek met gecementeerde afwerking nog het opschrift leesbaar "J.C. Callot Edg. Verheugen & Cie".

Binnenin: van de oorspronkelijke constructiemethode met sheddaken en ijzeren liggers gedragen door ijzeren zuilen, zijn de zuilen bewaard.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1928/A/43.

Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burelen en magazijnen van schoenenfabrikant C. Callot - Edg. Verheugen & Cie naar ontwerp van Alexander Vermeulen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215713 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.