Villa naar ontwerp van 1926

Beschrijving

Villaatje gebouwd in opdracht van Lodewijk Van Heukelom naar de bouwplannen van 1926, gesigneerd door architect Edgard Lelubre (?). De halfvrijstaande woning beantwoordt aan het type van de stadsvilla met invloed van de Engelse cottagestijl. Het gebouw op een nagenoeg vierkante plattegrond bevat één bouwlaag en een zolderverdieping onder een geknikt tentdak (pannen). De gevels zijn opgetrokken uit rode baksteen in kruisverband, met een gecementeerde plint. De voorgevel met inkom ziet uit op het tuintje rechts van het huis. Typisch zijn het pannendak, de variërende muuropeningen, vensters met afgeschuinde hoeken, uitsprongen, erker, en dakvensters met topgevels. Het schrijnwerk is vernieuwd.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1926/A/10.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota's Rebecca Vanysacker, 2012-2013.

Auteurs: Lanclus, Kathleen