Beeld Witloofboeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beeld Witloofboeren

Beschrijving

Bronzen beeld op een sokkel, bekleed met hardsteen, gelegen ter hoogte van het Burg. W. Servrancksplein. Het beeld, ontworpen door Peter Eyskens, zie signatuur, weerspiegelt een momentopname van het harde werk in een witlooftelersgezin.

Al voor de Eerste Wereldoorlog kwam de witloofteelt in de omgeving van Zaventem tot ontwikkelingen; de teelt bereikte zijn hoogtepunt tijdens het interbellum.

Het beeld werd ingehuldigd op 3 mei 1991 als apotheose van de dorpskernvernieuwing van Sint-Stevens-Woluwe en opgedragen aan koning Boudewijn naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag en 40 jaar koningschap, zie opschriftplaatje.