Hoeve

Gemeente Diepenbeek

• Actualisatie Diepenbeek (actualisaties: 15-10-2007 - 16-10-2007).
  • Adrescontrole Diepenbeek (adrescontroles: 08-11-2007 - 08-11-2007).
  • Inventarisatie Diepenbeek (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, naar verluidt daterend van circa 1900. Gebouwen in stijl- en regelwerk gedeeltelijk met witgekalkte, lemen vullingen, gedeeltelijk met nieuwe bakstenen vullingen; zadeldaken met Vlaamse pannen; rechthoekige erf.

Ten noordwesten van het erf, woonhuis met stal (nok parallel met de straat) van vier traveeën. Gepikte plint op lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen (zeven) en wandplaatschoren in de eerste en vierde travee. Twee beluikte vensters, een zolderluik, een woonhuisdeur en een halve staldeur. Pannen beschieting der versteende rechterzijgevel. Golfplaten beschieting der linkerzijgevel.

Ten zuidwesten, lage varkensstal van vijf traveeën. Vier benagelde, opgeklampte deuren, waarvan twee gekoppeld. Ten zuidoosten, dwarsschuur van twee traveeën met aan weerszij een aangebouwde travee onder lessenaarsdak. Golfplaten beschieting der beide zijgevels. Rechthoekige schuurpoort en twee halve staldeuren.

Waterput voor de varkensstal.