erfgoedobject

Hoeve 1804

bouwkundig element
ID
21581
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21581
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, in kern opklimmend tot 1804 (jaartal op latei der schuurpoort), doch met gewijzigde ordonnantie.

Vervallen woonhuis met stal en dwarsschuur in het verlengde; vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met verweerde lemen vullingen op een gepikte plint met zeer lage bakstenen stoel. Twee rechthoekige vensters en een rechthoekige woonhuisdeur. De huidige staldeur is een aanpassing van de oorspronkelijke schuurpoort, waarvan de posten en de latei bewaard bleven. De huidige, lage schuurpoort is eveneens een aanpassing. Pannen beschieting der beide zijgevels. Bakstenen achtergevel.

Onbelangrijke bakstenen dienstgebouwen.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve 1804 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21581 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.