erfgoedobject

Burgerhuis naar ontwerp van Charles Hoge

bouwkundig element
ID
215814
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215814

Juridische gevolgen

Beschrijving

Burgerhuis in traditionalistische stijl naar ontwerp van architect Charles Hoge, zie gevelsteen rechts op de pui "Ch. Hoge/architecte/Gand 1934". Woonhuis van drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig aan de straat). Puntgevel met geprofileerde kroonlijst en geveltop met bas-reliëf in simili waarop een schip wordt voorgesteld. Parement van rode baksteen in halfsteensverband en een pui van gefrijnde blauwe hardsteen. Op de eerste verdieping trapeziumvormige erker met gesculpteerd houtsnijwerk onder leien bedaking en geprofileerde lijst, steunend op bepleisterde consoles. Rechthoekige muuropeningen met arduinen lekdrempels, op de tweede verdieping met natuurstenen tussenstijlen. Origineel houten schrijnwerk in het dakvenster met glas-in-lood-invulling, voor het overige vernieuwd schrijnwerk. De houten deur is ingevuld met mat glas en voorzien van ijzeren traliewerk, ernaast bevinden zich de originele brievenbus, deurbel en aansluiting voor een buitenkraantje.

  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Bron     : -
Auteurs :  Depuydt, Katrijn, Lanclus, Kathleen, Rogiest, Tamara
Datum  : 2013


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis naar ontwerp van Charles Hoge [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215814 (Geraadpleegd op 12-06-2021)