erfgoedobject

Hoekpand naar ontwerp van Bernard Van Heule

bouwkundig element
ID
215817
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215817

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gerenoveerd hoekpand op de hoek van de Tentoonstellingslaan met de Tijgerstraat, volgens bouwaanvraag van 1910 twee huizen in opdracht van G. Heughebaert naar ontwerp van architect Bernard Van Heule.

Hoekpand met respectievelijk twee, twee en drie traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen hoog, onder vernieuwd dak. Parement van wit geglazuurde baksteen verrijkt met banden van blauwe en groene geglazuurde baksteen op een grotendeels vernieuwde arduinen plint. Hoekpartij met concave gevellijn gevat tussen hoekkettingen van witte steen. Begane grond op de hoek geritmeerd door halfzuilen met kapitelen op de penanten waarop het balkon met ijzeren hekwerk van de eerste verdieping rust. Op de bovenverdieping steekboognissen waarin de steekboogvormige vensters per travee gevat zijn. Vernieuwd schrijnwerk. De oorspronkelijke gevelbeëindiging met tegelfries is vervangen door een zolderverdieping.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1910/A/38.
  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Bron     : -
Auteurs :  Depuydt, Katrijn, Lanclus, Kathleen, Rogiest, Tamara
Datum  : 2013


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekpand naar ontwerp van Bernard Van Heule [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215817 (Geraadpleegd op 12-06-2021)