erfgoedobject

Burgerhuis naar ontwerp van A. Bracke

bouwkundig element
ID
215821
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215821

Juridische gevolgen

Beschrijving

Onderkelderd modernistisch burgerhuis volgens bouwaanvraag van 1932 opgericht in opdracht van bouwheer Robert Van Hecke naar ontwerp van architect A. Bracke (zoals vermeld op de pui "A. Bracke"), ook ontwerper van het naastgelegen huis nummer 92. Woonhuis met drie bouwlagen onder een plat dak. Parement van gele baksteen in halfsteensverband met schaduwvoegen en een bepleisterde en grijsgeschilderde gelijkvloerse verdieping. Per verdieping twee bandramen van elkaar gescheiden door een bepleisterde penant. Origineel houten schrijnwerk bleef bewaard.

Plattegrond volgens de bouwplannen met een centrale ingang geflankeerd door een garage aan de rechterkant en een spreekkamer of salon, met aansluitend een trappenhuis aan de linkerkant. Erachter rookplaats/leefplaats en in de aanbouw de eetplaats/keuken en achterkeuken. Eerste verdieping met kinderkamer en slaapkamer aan de straatzijde en slaapkamer en badkamer aan de tuinzijde. De bovenste verdieping met twee slaapkamers, waaronder één voor de bediende, aan de straatzijde en een werkkamer aan de tuinzijde.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1932/T/24.
  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Bron     : -
Auteurs :  Depuydt, Katrijn, Lanclus, Kathleen, Rogiest, Tamara
Datum  : 2013


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis naar ontwerp van A. Bracke [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215821 (Geraadpleegd op 12-06-2021)