erfgoedobject

Burgerhuis naar ontwerp van 1912

bouwkundig element
ID
215826
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215826

Juridische gevolgen

Beschrijving

Burgerhuis volgens bouwaanvraag van 1912 opgericht in opdracht van bouwheer R. Caenepeel. Enkelhuis met twee traveeën en drie bouwlagen met souterrain onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig met de straat). Lijstgevel beëindigd door een geprofileerde houten kroonlijst op klossen. Parement van simili-pierre op een plint van blauwe hardsteen. Geaccentueerde rechtertravee met vooruitspringend gevelvlak en een afgeronde erker op de eerste verdieping met balkon met ijzeren borstwering. Souterrain en verhoogde begane grond met steekboogvormige muuropeningen, verdiepingen met rechthoekige muuropeningen. Deurtravee met vensteropening onder kroonlijst op consoles op de eerste verdieping. Vleugeldeur met deurroosters en met structuurglas, bovenlicht met invulling van glas in lood. Aangepast schrijnwerk in de vensteropeningen. Aangepaste souterrain.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1912/A/66.
  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Bron     : -
Auteurs :  Depuydt, Katrijn, Lanclus, Kathleen, Rogiest, Tamara
Datum  : 2013


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis naar ontwerp van 1912 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215826 (Geraadpleegd op 12-06-2021)