erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
215837
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215837

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met lijstgevel
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Burgerhuis uit het eerste kwart van de twintigste eeuw, opgericht als een enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak (rode pannen en leien, nok evenwijdig met de straat) met twee dakkapellen. Lijstgevel beëindigd door een kwartholle kroonlijst. Parement van geglazuurde witte en groene baksteen. Geaccentueerde linkertravee, gevat tussen verspringende muurdammen, met op de eerste verdieping drie gekoppelde rechthoekige vensteropeningen onder een I-balk met rozetten onder strekse bogen en op de tweede verdieping twee gekoppelde rondboogvensters. Rechter deurtravee met op de eerste verdieping een steekboogvormige en op de tweede verdieping een rondboogvormige vensteropening, beide voorzien van verdiepte borstweringen. Al het schrijnwerk werd vernieuwd. Aangepaste gelijkvloerse verdieping.

  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Auteurs: Depuydt, Katrijn; Lanclus, Kathleen; Rogiest, Tamara
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215837 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.