erfgoedobject

Meergezinswoning Les 4 saisons

bouwkundig element
ID
215839
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215839

Juridische gevolgen

Beschrijving

Meergezinswoning op de hoek van de Tentoonstellingslaan en de Leeuwstraat met drie, één en twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok evenwijdig aan de straat), geregistreerd in het kadaster in 1927. Parement van gele baksteen en simili op een plint in blauwe hardsteen. Afgekante hoektravee met een trapeziumvormige erker, die doorloopt over twee bouwlagen, afgelijnd met similibanden en gedecoreerd met florale motieven op de penanten en een fronton in simili met huisnaam 'Les 4 saisons' in reliëf. Rechthoekige vensteropeningen, op de verdiepingen gevat tussen lisenen en gedecoreerd met florale motieven, op de gelijkvloerse verdieping aan elkaar gekoppeld door een doorlopende platte band. Deels bewaard houten schrijnwerk met bovenlichten met kleine roedeverdeling ingevuld met gekleurd, gestructureerd glas. Rechthoekige deuropening in de Tentoonstellingslaan met beglaasde deur met deurrooster en bovenlicht.

  • Stad Gent, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Inventarisatie Tentoonstellingslaan, Gent, onuitgegeven rapporten Tamara Rogiest, 2013

Auteurs: Depuydt, Katrijn; Lanclus, Kathleen; Rogiest, Tamara
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Meergezinswoning Les 4 saisons [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/215839 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.