• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand, eclectisch burgerhuis, volgens gevelsteen gedateerd 1905, met door recentere lage bakstenen muur ommuurde voortuin.

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel met de straat), met verhoogde begane grond. Bakstenen lijstgevel met plint in natuursteen, bijkomend horizontaal geaccentueerd door hardstenen puilijst. Houten kroonlijst op uitgewerkte klossen en voorzien van een tandlijst, waaronder een bakstenen rondboogfries.

Middenrisaliet tot topgevel uitgewerkt met gebogen hardstenen waterlijst met gestrekte uiteinden, bekroond door een windwijzer met letters 'AI'. Hoekpilasters aan zijkanten van de gevel.

Rechthoekige vensteropeningen met lateien en lekdrempels van hardsteen. Spaarvelden boven de vensters, met bakstenen segmentbogen voorzien van sluitsteen en oren van hardsteen. Voordeur in hardstenen omlijsting met negblokken, behouden voordeur. Vernieuwd schrijnwerk voor de vensters.

Auteurs: De Houwer, Veerle