Woning met gevel in expo-stijl

Beschrijving

In de lintbebouwing opgenomen woning met kantoor. Markante voorgevel in expo-stijl, volgens opschrift van architect Jan Germis uit 1957 en geplaatst voor een ouder pand.

Rechthoekige schermgevel met brede omlijsting uit witte natuursteen, twee bouwlagen en drie traveeën op een deels bewaarde smalle natuurstenen plint. Het achterliggende pand heeft een plat dak. Het schuin gepositioneerde gevelvlak is grotendeels beglaasd, op een gevelbreed horizontaal witgeschilderd paneel met verticale stroken bovenaan na. De gevel wordt op de beneden- en eerste verdieping door fijne profielen verder onderverdeeld in zes eenvoudige, rechthoekige vlakken, op twee na met glas ingevuld. Centraal op de benedenverdieping is de toegang voorzien, gevat in een uitkragende hardstenen omlijsting.

De inkompartij, vermoedelijk oorspronkelijk met dubbele glazen deur, heeft rechts een glazen voordeur, geflankeerd door een betonnen vlak, doorbroken door glastegels links. Links van de voordeur werd recent een garagepoort geplaatst. In 2006 werd een aanvraag tot verbouwing ingediend, waardoor het gebouw werd omgevormd van kantoor tot appartement.

Achter de vensters op de eerste verdieping is een tweede gebogen wand te zien, vermoedelijk vormde dit oorspronkelijk een uitstalraam.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvragen, 200654, 01.06.2006.

Auteurs: De Houwer, Veerle