Neoclassicistische rijhuizen

Beschrijving

Onderkelderde rijhuizen van drie bouwlagen onder zadeldaken (pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevels vaak in eenheidsbebouwing in een vereenvoudigde neoclassicistische stijl uit het midden van de negentiende eeuw. Geaccentueerde horizontale gevelgeleding door middel van imitatiebanden op de begane grond, doorgetrokken lekdrempels en kroonlijst. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping omlijst. Nummer 166, 185 later toegevoegde houten erker.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1843/2839, 1843/2842, 1843/2846, 1843/2848, 1843/2851, 1846/6780, 1847/6782, 1847/6788, 1859/9149.