Modernistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische villa

Beschrijving

Modernistische villa uit het interbellum, kadastraal geregistreerd in 1937 als eigendom van Stroobants, gelegen in een ruime beboomde tuin.

De villa heeft een karakteristiek verspringend volumespel onder platte daken. De gevels zijn beraapt en/of wit geschilderd waarbij de inkom en trappenkoker geaccentueerd worden door het gebruik van niet bepleisterde baksteen. Rechthoekige en rondboogvormige muuropeningen met deels bewaard schrijnwerk, waarbij vooral de deur en hoge glaspartij van de traphal opvallen. Betonnen luifels boven bij de deuropeningen. Gebruik van buisleuningen aan de terrassen.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling IV (Sterrebeek), 1936/17.

Auteurs: Verwinnen, Katrien