erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
21602
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21602
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met ordonnantie: woonhuis-stal-aangebouwde varkensstal. Drie traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), en één travee onder lessenaarsdak. Stijlen regelwerk met witgekalkte, lemen vullingen op gepikte plint met bakstenen stoel. Gepikte stijlen (zes), een hoekstijlschoor in de eerste travee en een tussenstijlschoor in de derde travee tegen de vijfde tussenstijl. Vernieuwde vensters, een woonhuisdeur en een staldeur, gekoppeld aan een venstertje, en een laag poortje.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21602 (Geraadpleegd op )