Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Loreto

Beschrijving

Omhaagd perk met ruime neogotische kapel van 1954, opgericht naar aanleiding van het Mariajaar, zie gevelplaat rechts van de deur, door toedoen van eerwaarde heer Claessens, toenmalige pastoor van de Sint-Jozefsparochie, ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Loreto.

De kapel heeft een rechthoekige plattegrond en is volledig opgetrokken uit zandsteen onder een leien zadeldak met de nok loodrecht op de straat. Vooraan is er puntgevel met een verdiepte spitsboogdeur bekroond door gedrukte spitsboogvenstertjes; gelijkaardige, doch gekoppelde venstertjes in de zijgevels. Bepleisterd en beschilderd interieur met een mijtergewelf van beschilderde planchetten en een rode tegelvloer; houten (?) beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

• LAUWERS J. 1979: Zaventem: zijn watermolens, zijn Sint-Martinus, zijn luchthaven, Tielt, 299.