Oorlogsmonument en ereperk kerkhof Sint-Gertrudis

Beschrijving

Op het Zandvlietse kerkhof is op de hoek met Noordland een oorlogsmonument opgericht gewijd aan de gesneuvelden van beide wereldoorlogen, onderaan met vermelding "UIT ERKENTELIJKHEID DE/ TONEELKRING ONDER ONS" en gesigneerd "RIK SAUTER". De op sokkel geplaatste, (gegoten?) obelisk is bekroond met een helm en lauwerkrans. Aanpalend bevindt zich een door taxus omgeven ereperk met de graven van de gesneuvelden van respectievelijk de Eerste (rechts) en Tweede (links) Wereldoorlog.

Deze van de Eerste Wereldoorlog hebben individuele, kruisvormige grafstenen. De gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog rusten in een gemeenschappelijk grafmonument. Allen zijn voorzien van de portetten van de overledenen.

• Documentatiecentrum Antwerpse Noorderpolders, Dia's, Zandvliet, 1, S25.
  • VAN SEVEREN E. 2013-2014: Inventarisatie Erfgoed WOI Provincie Antwerpen.