Oorlogsmonument van Kalmthout

Beschrijving

Oorlogsgedenkteken rechts naast de kerk Onze-Lieve-Vrouw-Centrum. Heilig Hartbeeld op sokkel gesigneerd "l. jacobin beeldhr borgt/ e. van der paal archi berche" met opschrift "genadige Jesus geeft hun de eeuwige rust: onze gesneuvelde soldaten" waaronder namen van gesneuvelden met hieronder "onze burgerlijke slachtoffers" en hun namen. Op een andere zijde van de sokkel: "Aan Jesus koning van liefde en vrede/ Namens al de parochianen van Calmpthout/ J. Raeymaekers pastoor/ L. Standaert burgemeester”. Na de Tweede Wereldoorlog waarschijnlijk aangevuld met “1940 1945” gevolgd door de namen van de gesneuvelden.

Auteurs: Van den Borne, Steven