Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Boven het straatniveau gelegen villa met eenvoudig, doch gaaf bewaard uitzicht en ruime omringende tuin, het huidige volume werd kadastraal als vergroting geregistreerd in 1924 in opdracht van de 'Maatschappij (naamlooze) Tannerie et Maroquinerie belges'. Hierbij wordt het bestaande volume, gevoelig uitgebreid aan de westzijde, vermoedelijk het linkse gedeelte met puntgevel, waarvan de uitwerking lichtelijk verschilt van het oostelijke deel.

Het geheel met verhoogde begane grond is opgetrokken uit baksteen met beperkte verwerking van hardsteen. De villa telt twee bouwlagen onder in elkaar gewerkte en overkragende pannen zadeldaken. De straatzijde vertoont een centrale inkomtravee met steektrap en portiek, geflankeerd door vooruitspringende puntgevels. De al dan niet gekoppelde vensters hebben een gevarieerde vormgeving met bewaard schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1924 (eerste halfjaar)/10.