Bijgebouw van de Tanneries de Saventhem

Beschrijving

Bedrijfsgebouw aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid, kadastraal geregistreerd in 1947 als 'gezondheidinrichting en garage' in opdracht van de 'Maatschappij Naamlooze Tanneries de Saventhem' en gesigneerd 'P. Breugelmans/ Architecte'.

Strak bakstenen volume met karakteristieke iets hogerop lopende en gebogen hoektravee en twee bouwlagen onder plat dak; gebruik van breuksteen voor de onderbouw; omlopende vensterregisters met rechthoekige vensters voorzien van ijzeren roeden en doorgetrokken lekdrempels van zwart geglazuurde tegels. Links aansluitend bakstenen bedrijfsgedeelte onder loodrecht op de straat gerichte raekemdaken met mechanische pannen; voorts rechthoekige poorten onder ijzeren I-lateien met rozetbouten.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1947/11.