Traditionele kern

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditionele kern

Beschrijving

Achterin gelegen, ingebouwde traditionele kern op rechthoekige plattegrond, mogelijk opklimmend tot de 17de of de 18de eeuw; op de Ferrariskaart van 1771-1777 is in deze omgeving een grote meerledige hoeve weergegeven.

Het geheel is opgetrokken uit baksteen, deels gecementeerd, deels gekalkt, onder een zadeldak van Vlaamse pannen tussen aandaken: de nok ligt loodrecht op de straat. De noordelijke gevel is een bakstenen trapgevel (zes treden + topstuk), gemarkeerd door speklagen van zandsteen en een zandstenen kruiskozijn. De zuidelijke puntgevel heeft vlechtingen en top- en schouderstukken.

Auteurs :  Kennes, Hilde