erfgoedobject

Winkelpand

bouwkundig element
ID
216217
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216217

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelpand
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelpand
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Vrij gaaf bewaard voorbeeld van een winkelpand voorzien van een met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel, uit het begin van de 20ste eeuw. Het betreft een in de lintbebouwing opgenomen breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.

De twee bewaarde puien op de begane grond zijn gevat in een entablementomlijsting, de linkse heeft een centrale inkom met bewaard mozaïekvloertje tussen gebogen puivensters. Hogerop is er een gevelbrede cartouche, waarin oorspronkelijk vermoedelijk de benaming van het pand. De rechthoekige bovenvensters op doorgetrokken lekdrempel hebben een geriemde omlijsting en zijn voorzien van een rocaille sluitsteen. Het schrijnwerk werd vernieuwd.

De gevelbeëindiging sluit met een geprofileerde architraaf, een fries met afwisselend spiegels en casementen en een houten kroonlijst op klossen en tandlijst aan bij de klassieke vormgeving.


Bron     : -
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkelpand [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/216217 (Geraadpleegd op )