Burgerhuis ontworpen door Henri Doms

Beschrijving

Typische interbellumwoning, gelegen boven het straatniveau en voorafgegaan door een omhaagd voortuintje. De woning is een realisatie van de Vilvoordse architect Henri Doms, zie plintinscriptie, en werd kadastraal geregistreerd in 1939.

De onderkelderde woning telt twee bouwlagen onder plat dak en heeft omwille van de terreinhelling een sterk verhoogde begane grond. Ze wordt gemarkeerd door een aan de bouwperiode eigen volumespel met rechts een geprononceerde driekwart cirkelvormige uitbouw, voorzien van vensterregisters. Enkel de gevels aan de straat zijn bepleisterd of beraapt en beschilderd. Het schrijnwerk werd overal vernieuwd.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1939/19.