• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eenvoudig burgerhuis uit het begin van de 20ste eeuw; het pand, kadastraal geregistreerd in 1908, werd gerenoveerd met respect voor het oorspronkelijke uitzicht. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met de nok parallel aan de straat.

Het geheel is opgetrokken uit baksteen met contrasterende verwerking van lichtgekleurde baksteen voor onder meer muurbanden en rollagen. Het linkergedeelte met lijstgevel vertoont op de begane grond een breed venster met ijzeren I-latei en eenvoudige steekbogige bovenvensters; een verzorgd uitgewerkte kroonlijst beëindigt de gevel; rechts is er een getrapt, hoger oplopend deurrisaliet met rechthoekige muuropeningen onder een steekbogig bovenlicht; de getrapte top bevat een oculus en wordt bekroond door een piron. Het schrijnwerk werd vernieuwd naar het oorspronkelijke (?) model.

De linker zijgevel draag nog sporen van een reclamemuurschildering voor 'Het Volkshuis'.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1908/27.