• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Monumentaal burgerhuis met karakteristieke naoorlogse vormgeving, gesigneerd P. Breugelmans. Het geheel telt drie op twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak en werd kadastraal geregistreerd in 1947; de overigens vrij eenvoudig uitgewerkte lijstgevels werden voorzien van een parement van licht gekleurde baksteen en worden geritmeerd door erkers met afgeronde hoeken, doorlopend van de tweede naar de derde bouwlaag.

De centrale deurtravee omvat een verdiepte deur en hogerop een getrapt risaliet. De rechthoekige vensters behielden behalve op de begane grond hun oorspronkelijk schrijnwerk met horizontale roeden. Het rechts aansluitende bedrijfsgebouw met vernieuwd schrijnwerk sluit in een vereenvoudigde vormgeving hierbij aan.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1947/23.