• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Volgens een oude prentkaart voorheen 'Campagne de M. Lawarrée'.

Ruim vrijstaand burgerhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen, aan weerszijden afgewolfd zadeldak met de nok parallel aan de straat, voorafgegaan door een vandaag grotendeels geplaveide voortuin. Voorheen was de voortuin van de straat gescheiden door ijzeren hekken op een laag bakstenen muurtje tussen bakstenen pijlers; het ijzeren hek werd vermoedelijk verplaatst naar de woning links.

In 1903 wordt de verkoop en de bouw van een nieuwe constructie in opdracht van 'Lawarrée Fenuy, directeur d'assurances, Brussel' kadastraal geregistreerd. Het gaat om een eenvoudige bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op hardstenen plint, geopend door licht getoogde vensters op hardstenen lekdrempels met vernieuwd schrijnwerk. Bewaarde rechthoekige deur in vlakke, hardstenen omlijsting. Het enige decoratieve element bleef beperkt tot sierankers tussen de tweede en derde bouwlaag en de later aangebrachte ijzeren armen aan weerszijden van de deur.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1903/20.
  • VANNOPPEN H. 1981: De geschiedenis van Zaventem, de industriegemeente van Midden-Brabant, Zaventem, 449.