Langgestrekte hoeve van circa 1900

Beschrijving

Gaaf bewaard type van circa 1900 versteende, langgestrekte lemen hoeve. Ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis.

Een rij wilgen aan weerszij van de hoeve. Tien traveeƫn onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Twee beluikte, getoogde vensters, een getoogde deur, een stalpoort onder gebogen houten latei met een recent venster ernaast, en een rechthoekige schuurpoort onder houten latei. Rechterzijgevel met aandak en vlechtingen. Aangebouwde stal onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel.

Ertegenover bakstenen dienstgebouwen uit dezelfde periode.

Auteurs :  Schlusmans, Frieda