Beschrijving

Gaaf bewaard, vrijstaand burgerhuis met neo-Lodewijk XVI-elementen, kadastraal geregistreerd in 1897. Bepleisterd en beschilderd diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend, pannen zadeldak met uitgewerkt windbord.

Pseudofrontongevel aan de zijde van het Karel Quitmannplein met op de begane grond pseudo-muurbanden, uitwaaierend boven de muuropeningen. De steekboogvensters en -deur zijn gevat in een eenvoudige geriemde omlijsting; het schrijnwerk werd vernieuwd. In de top oculus in een gelijkaardige omlijsting met decoratief uitgewerkte sluitsteen. Lager aanbouwsel links.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1897/14.