Modernistische tweewoonst

Beschrijving

Op de hoek met de Kapelsesteenweg ontwerpt architect E. Van Ballaer in 1938 een ruime modernistische dubbelwoning. Door de asymmetrische opbouw van het huis lijkt het één grote woning. De dubbele, naast elkaar geplaatste garagepoorten en de twee voordeuren vertalen de opdeling. Anno 2014 is de tweedeling ook afleesbaar in de verschillende toestand van de woningen, waarbij het huis aan de kant van de steenweg recent werd gerestaureerd.

Plan en uitwerking typerend voor het oeuvre van architect Van Ballaer. Gevels sterk gedomineerd door de plaatsing van de slaapkamers in een tussenverdieping boven de garages. Opvallend gebruik van glas in lood. Fraai ijzerwerk en zwarte tegelpanelen bij de inkompartijen.

• GEYSENS G. e.a. 1993: Modern bouwen in Brasschaat 1920-1940, Zellik, 94-95.