Villa ontworpen door G. Fontaine

Beschrijving

Eenvoudig halfvrijstaand villaatje met voortuin afgesloten door ijzeren hekwerk aan bakstenen muurtjes. Volgens de bouwaanvraag van 1930 gebouwd voor Maurice Hoste naar ontwerp van architect Georges Fontaine, signatuur links op de portiek "G. Fontaine/ architecte".

Deels onderkelderde bakstenen villa van twee bouwlagen onder een geknikt schilddak (leipannen, nok loodrecht op de straat), rood bakstenen metselwerk in halfsteensverband op plint van gesinterde baksteen. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk, erkervormig uitgebouwd venster van het salon op de benedenverdieping aan de straatzijde. Dieperliggende deurportiek met overluifeld bordes voorzien van bakstenen borstwering, voorafgegaan door trap. Beglaasde rechthoekige deur met ijzerwerk.

De gelijkvloerse verdieping bevat volgens de bouwplannen een inkom met trappenhuis met erachter aansluitend een bureel, geflankeerd door het salon en de eetkamer, in de aanbouw erachter de keuken (schotelhuis) en het washuis. De bovenbouw bevat drie slaapkamers en een badkamer boven de deurportiek.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1930/D/34.

Auteurs: Lanclus, Kathleen