erfgoedobject

Semi-gesloten hoeve

bouwkundig element
ID: 21648   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21648

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018

Beschrijving

Semi-gesloten hoevetje uit de eerste helft van de 19de eeuw. Poortgebouw en stallingen (gedeeltelijk vernieuwd in de 20ste eeuw), in het verlengde van het woonhuis.

Ten noorden van het erf, bakstenen boerenwoning, dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Rechthoekige vensters in vlakke kalkstenen omlijsting op de benedenverdieping en vlakke onderdorpel op de bovenverdieping. Centrale deur met vlakke omlijsting op neuten en bovenlicht met gestrekte tussendorpel. Quasi blinde straatgevel met een oorspronkelijk bovenvenster en recente muuropening op de begane grond. Zijgevel met schouderstukken en vlechtingen.

Dwarsschuur ten zuiden van het erf.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Semi-gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21648 (Geraadpleegd op 01-06-2020)